Nápoj, který každý tak důvěrně známe. Pojmenovat ho dokáže i malé dítě. Kolik lidí ale za život ochutnalo cibetkovou kávu? Jestli Vám to nic neříká, jedná se o nejluxusnější verzi tohoto horkého nápoje. V něčem je ale přeci jen jedinečný a nezaměnitelný. Hlavní kouzlo je v samotné přípravě, které se odehrává ještě těsně před pražením. Zrnka totiž pojídají malé šelmy, které se obvykle živí masem, ale nepohrdnou dobrým a kvalitním zrníčkem. Dá se říct, že si nějakým způsobem obohacuje stravu. Zrnko ale ze zvířete vyjde neporušené, jen obohacené o enzymy, které má cibetka v žaludku. V něm zrna fermentují a získávají nezaměnitelnou chuť, která lidem tolik učarovala.

Pití, které Vás chytí a nepustí

Ani sběr těchto zrníček není jednoduchý. Hledači musí procházet stinné keře, ve kterých se tato zvířata přirozeně vyskytují. Z nich pak musí zrnka vysbírat a poté oplachovat v horských tůních. Proces je to velmi složitý, a proto je to nápoj, který je velmi vzácný. Pokud jej tedy chcete někomu darovat, nebo si sám udělat radost, neváhejte a objednávejte.

Back To Top