Vynikající jídla cizích kuchyní

Kuře Tandoori

Kuře Tandoori je jedním z mnoha typických arabských receptů. Lze jej připravit velmi snadno i u nás a to hned podle několika téměř originálních receptů. Kuře Tandorii je poměrně pikantní a velmi kořeněné jídlo, které je možné podávat buď s rýží, nebo s arabským chlebem. Jak si jej doma připravit vám poradíme právě zde.

Ptáte-li se, kde je možné zakoupit směs Tandoori, pak zajisté zavítejte do obchodu se zahraničními potravinami. Směs ve sklenici je ideálním řešením, ale zakoupit je možné i sypané koření Tandoori, se kterým kuře hravě upečete.

Připravte si zapékací mísu, do které dejte kuřecí kousky očištěné a omyté. Kuře osolte, opepřete a připravte si misku, ve které uděláte marinádu. Směs Tandoori dejte do misky, přidejte jogurt a společně promíchejte. Přidejte veškeré koření – koriandr je možné použít jak celý, tak i mletý, a opět promíchejte. Pak marinujte kuře, které před pečením lehce podlijte. Pečte alespoň 1 hodinu.

Suroviny:

  • 4 kuřecí čtvrtky nebo stehna 
  • 500 ml bílého jogurtu 
  • 2 lžíce garam masala 
  • 1 sklenice směsi Tandoori 
  • pepř, sůl 
  • koriandr 
  • bobkový list 

 

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Z kuřecího masa a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.