Vynikající jídla cizích kuchyní

Kafta bisavyen

Název tohoto receptu většině z vás pravděpodobně moc neřekne. Jedná se o vynikající mleté jehněčí maso, které si můžete připravit hned na několik způsobů. Tento je však originální arabský, můžete jej podávat s pečenou nebo lehce osmahnutou rýží.

V první řadě si připravte čerstvé mleté jehněčí maso, které postupně smícháte s nasekanou cibulí a petrželí. Nakonec přidejte sůl, pepř a nakrájejte si další suroviny. Rajčata, brambory nakrájejte na větší kousky – brambory můžete klidně i na menší, podle toho, jak to máte rádi, a vše dejte společně na plech, který dáte do předehřáté trouby alespoň na dvě hodiny.

Těsně před koncem pečení zalijte rajčatovým protlakem a nechte ještě několik minut dopéct. Podávejte s rýží.

Suroviny: 

  • 500 g jehněčího mletého 
  • 5 velkých cibulí 
  • 50 g petržele 
  • 5 velkých brambor 
  • 4 rajčata 
  • rajčatový protlak 
  • sůl, pepř, olej

 

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Z jehněčího masa a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.