Vynikající jídla cizích kuchyní

Jehněčí biryani

Jehněčí biryani je nenáročný recept, kdy je maso smícháno společně s rýží, koření a zeleninou.

Začněte tím, že si uvaříte rýži. Ta by ale neměla být ledajaký, ideální je použít rýži Basmati, kterou je možné společně s veškerým kořením zakoupit v obchodech s cizokrajnými potravinami. Oloupejte a nastrouhejte si zázvor a nakrájejte si na kousky česnek. Společně vhoďte do mixéru a vytvořte hustou pastu, kterou následně potřete maso, které jste si nakrájeli na kousky. Na pánvi si rozpalte olej, na maso přidejte kurkumu, sůl i pepř a zprudka orestujte. Pokud maso nepustí ihned šťávu, tak jej lehce podlijte a nechte dusit alespoň 40 minut, dokud není měkké.

Připravte si další pánev, kde orestujete na proužky nakrájenou cibuli. Když je cibule dozlatova osmažená, přidejte maso a veškeré koření, které jste si připravili. Nakrájejte rajčata, přidejte je k masu a přidejte jogurt, kterým chuť zjemníte. Společně ještě chvíli povařte a nakonec přidejte vařenou rýži. Společně promíchejte a můžete podávat.

Suroviny: 

  • 500 g rýže 
  • 500 g jehněčího masa 
  • 1 cibule 
  • 3 stroužky česneku 
  • 2 lžíce garam masala 
  • 2 lžíce kurkumy 
  • 2 lžíce indického kati 
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 2 rajčata 
  • olej, sůl, pepř 
  • hrst nastrouhaného zázvoru 

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Z jehněčího masa a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.