Vynikající jídla cizích kuchyní

Pomazánka z cizrny

Cizrna je známá zejména dlouhým vařením a poměrně obtížnou přípravou. Pokud ji ale přes noc namočíte do vody, pak bude hotová raz dva. Pro tento recept je navíc možné použít cizrnu sterilovanou, která je běžně k dostání a nevyžaduje prakticky žádnou další tepelnou úpravu.

Cizrnu si společně s kmínem uvaříte, aby byla zcela měkká a dalo se s ní dále pracovat. Když je cizrna uvařená, tak ji slijte – vodu si uchovejte a nechte vše samovolně vychladnout.

Studenou cizrnu pak vhoďte do mixéru a pozvolna jej zapněte, postupně po lžičkách přidávejte vodu, ve které jste cizrnu vařili, dokud nevznikne hladká, ale hustá hmota. Připravte si česnek, který do téměř hotové pomazánky prolisujete, přidejte sůl, pepř, olivový olej a sezamovou pastu Tahini – je k dostání v obchodech s potravinami zahraniční kuchyně. Máte-li chuť, můžete přidat dokonce i kyselou okurku nebo čerstvé bylinky a koření. Vše společně promíchejte a podávejte s pečivem.

Suroviny:

  • 500 g cizrny 
  • 5 stroužků česneku 
  • sezamová pasta Tahini 
  • sůl, pepř, kmín 
  • olivový olej
  • kyselá okurka 

 

Komentáře jsou uzavřeny.