Vynikající jídla cizích kuchyní

Polévka z čočky

Z červené čočky se dá snadno a rychle uvařit vynikající, hustá a vydatná polévka, která je ideálním pokrmem nejen pro dospělé, ale i pro děti. Přidáním jednotlivých ingrediencí dosáhnete doslova vitamínové bomby, po které se velmi rychle zapráší.

Začněte tím, že si nakrájíte cibule na malé kousky a pomalu ji osmahněte na oleji. Když bude cibulka zlatavá, tak přidejte ostatní zeleninu, kterou jste si předem nakrájeli na menší kousky. Společně ještě chvíli osmahněte a nakonec zalijte vodou. Přiveďte k varu, dochutíte solí, pepřem a ostatními bylinkami a ještě pomalu vaříte až do změknutí čočky – cca 30 minut.

Nakonec přidejte rajčatový protlak a připravte si mixér. Celou směs vhoďte do mixéru a rozmixujte. Vznikne hustá směs, kterou případně, pokud máte rádi, můžete zjemnit smetanou.

Suroviny: 

  • 2 velká rajčata 
  • 2 různobarevné papriky 
  • 3 cibule 
  • 2 hrnky červené čočky 
  • rajčatový protlak 
  • sůl, pepř, kmín 
  • petržel, bazalka 

 

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Pokrmy z čočky a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.