Vynikající jídla cizích kuchyní

Červená čočka

Červená čočka je vynikající a mnohem snáze a rychleji ji připravíte oproti klasické tmavé čočce, která se u nás běžně používá. Červená čočka je velmi zdravá, je trošku nasládlé chuti a je nenáročná na přípravu. My si společně připravíme červenou čočku s rajčaty, jejichž rozmixováním můžete docílit i velmi husté a vynikající polévky pro děti.

Jako první budete muset spařit rajčata, která oloupete a nakrájíte na malé kousky. Nasekejte si cibuli na menší kousky a rázem si ji osmahněte na oleji, postupně přidávejte spařená rajčata, sůl, pepř a nakonec i kmín. Červenou čočku si propláchněte, přidejte ke směsi a zalijte dvěma hrnky vody, přiveďte k varu.

Vařte tak dlouho, dokud není čočka měkká – obvykle toho docílíte cca po 30 minutách. Když je čočka hotová, přidejte Harissu – pálivá pasta z chilli a sladkou papriku.

Suroviny: 

  • 2 hrnky červené čočky 
  • sůl, pepř, kmín 
  • 1 lžíce Harissy 
  • rajčatový protlak 
  • cibule 
  • lžíce sladké papriky mleté 
  • 3 rajčata 
  • 2 hrnky vody
  • 2 lžíce olivového oleje

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Pokrmy z čočky a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.