Vynikající jídla cizích kuchyní

Avocado Hummus

Oblíbený pokrm nazývaný často jako humus zná zajisté každý z nás. Je vyroben z cizrny a sezamové pasty. Připravit si jej ale můžete i společně s avokádem a následně jej podávat s arabským chlebem nebo topinkami. Jak na to?

Výhodou avokáda je, že se nemusí vařit ani jinak tepelně upravovat. Stačí ho jen oloupat, nakrájet na kousky a vhodit do mixéru. Ideální je pro tyto recepty cizrna sterilovaná, která je ihned hotová. Společně s avokádem ji tedy vhoďte do mixéru a společně rozmixujte na hustou kaši.

Postupně přidávejte lisovaný česnek, sůl, pepř, olivový olej a nakonec i jogurt a šťávu z citrónu. Opět všechno promíchejte a podávejte na topinkách. Nakonec můžete dozdobit čerstvou petrželkou.

 

Suroviny: 

  • 220 g cizrny 
  • 1 citrón 
  • 4 lžíce bílého jogurtu 
  • 2 česneky 
  • 2 avokáda 
  • 3 lžíce olivového oleje 
  • sůl, pepř, petrželka 

 

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Hummus a označen , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.