Vynikající jídla cizích kuchyní

Arabská káva

O arabské kávě je velmi dobře známo, že co do obsahu kofeinu patří mezi jedny z nejsilnějších káv na světě. Její chuť je sice mnohem silnější, než na co jsme zvyklí u nás, zato samotná chuť arabské kávy – pokud je dobře a správně připravena, je neodolatelná a hlavně nezaměnitelná. Arabská káva je nejčastěji připravována v tzv. džezvě, kterou je dokonce možné zakoupit i u nás v některých obchodech s cizokrajnými potravinami a dalším zbožím. Příprava kávy v džezvě je velmi jednoduchá, ale i pro mnohé časově náročná.

Připravte si džezvu, do níž vsypete kávu a cukr. Vše zalijte studenou vodou – lze použít i vlažnou, ale nikdy ne horkou a postavte nad plamen. Vařte tak dlouho, dokud káva neprojde varem. Poté odstavte a až se obsah džezvy uklidní, opět postavte nad plamen. Tento proces opakujte ještě jednou, zkrátka a dobře tak, aby káva prošla varem celkem třikrát. Poté je káva připravena k servírování.

Arabská káva je často podávána jako černá káva, do které je přidáván nejen cukr, ale i například skořice a nejčastěji kardamon, který dodává kávě mnohem silnější chuť a hlavně aroma.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Arabské nápoje a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.